گوینده مستقل کیست؟

گوینده مستقل کیست؟

گویندگی در جهان با ظهور اینترنت به صنعتی تبدیل شد که سالانه میلیاردها دلار گردش مالی دارد و برای ورود و باقی ماندن در این صنعت دیگر همان هنر سخنوری کافی نیست بلکه یک گوینده علاوه بر بیان و اجرای خوب، باید با نرم‌افزارهای ویرایش و میکس صوت آشنا باشد، استودیویی شخصی داشته باشد، با برند سازی شخصی خود را در بین سایر رقبا مطرح کند و فنون فروش خدمات گویندگی و مذاکره با مشتریان را بیاموزد. ما این دسته از گویندگان را، «گویندگان مستقل» می‌نامیم. با من علی حاجی پور از آکادمی گویندگان همراه باشید.

منظور ما از گوینده در این نوشته گویندگان صداوسیما نیست. بلکه گویندگانی است که به‌صورت مستقل از طریق اینترنت یا بازارهای محلی در حال کسب درآمد هستند. پس هر جای این نوشته واژه‌ی گوینده را دیدید بدانید گوینده ازنظر ما یعنی «گوینده‌ی مستقل».

 

گویندگی چیست؟

ساده‌ترین تعریف گویندگی این است که «هر جا که صدای شما باشد و خود شما نباشید»، گویندگی اتفاق افتاده. پس با این اوصاف تبلیغات تلویزیونی، مستندها، اجرای رادیو، کتاب صوتی، دوبله و … هم جز گویندگی محسوب می‌شوند.

 

گوینده‌ی خوب کیست؟

گوینده‌ی خوب کسی است که یک سری توانایی به همراه یک سری تجهیزات دارد.

 

توانایی‌های یک گوینده مستقل

  • بیان خوب: به معنی توانایی ادای تمامی حروف و جملات همان‌گونه که هستند یعنی طبق زبان معیار (بدون لهجه) با آهنگی زیبا و تقطیع و آکسان گذاری (تأکید) صحیح
  • بازی خوب: زمانی که شما به‌جای شخصیتی صحبت می‌کنید، باید بتوانید همان‌گونه که شخصیت در حال بروز احساسات خود است، تمام این احساسات را در صدایتان به مخاطب منتقل کنید.
  • روان‌خوانی متن: از ابتدایی‌ترین توانایی‌های یک گوینده، توانایی خواندن روان متن‌های مختلف است.
  • آشنایی با نرم‌افزارهای ضبط، ویرایش و میکس: دیگر زمان آن گذشته است ‌که شما به‌عنوان گوینده فقط در استودیو حضور پیداکرده، صحبت می‌کردید و بعدازآن همه‌چیز مهیا بود و شما بدون زحمت یک فایل صوتی آماده را دریافت می‌کردید. هم‌اکنون مشتریان از شما یک فایل نهایی صوتِ باکیفیت که فقط روی کار قرار دهند می‌خواهند.
  • آشنایی با مبحث برند سازی شخصی: اینکه خود را به‌عنوان یک گوینده‌ی حرفه‌ای معرفی کنید و کاری کنید که بسیاری از مشتریان، شمارا برای کار خود مناسب‌ترین فرد دانسته، به شما اعتماد کرده و پروژه‌ی خود را به شما بسپارند.
  • آشنایی با فنون فروشِ خدمات و مذاکره با مشتریان: دانستن علم فروش به شما کمک می‌کند تا بتوانید درآمد خوب و پایداری از این کار داشته باشید.

 

یک گویندگی و این‌همه مهارت؟!

شاید این تعداد مهارت، زیاد به نظر برسند اما یادگرفتن این تکنیک‌ها زمان خیلی زیادی نمی‌برد. اگر مایل بودید در این زمینه‌ها آموزش‌های رایگان دریافت کنید، کافی است به آدرس زیر مراجعه کرده و در خبرنامه‌ی سایت ما ثبت‌نام کنید:

عضویت در خبرنامه آکادمی گویندگان

 

تجهیزات یک گوینده مستقل

تجهیزاتی که یک گوینده نیاز دارد عبارت است از: یک دستگاه کامپیوتر، تجهیزاتی برای ضبط صدا شامل میکروفون، کارت صوت، هدفون و … و همین‌طور محیط مناسبی برای ضبط. ما به مجموعه‌ی این تجهیزات، استودیو می‌گوییم.

 

آیا برای گویندگی باید استودیو داشت یا به استودیو رفت؟

این سؤالی است که بسیاری از شما می‌پرسید. پاسخ بله است. کیفیت فایل‌های ضبط‌شده‌ی شما باید در بالاترین حالت ممکن باشد تا بتوانید از صدای خود درآمد کسب کنید. (به کیفیت صوت تبلیغات تلویزیونی دقت کنید. به نظر شما کدام‌یک با میکروفون موبایل ضبط‌شده‌اند؟) به همین خاطر نیازمند محیط و تجهیزات حرفه‌ای برای این کار هستید. برای ساخت یک استودیو باید حداقل دویست-سیصد میلیون تومان هزینه کرد که به‌احتمال خیلی زیاد من و شما این مبلغ پول را نداریم. اگر هم نخواهید استودیو تأسیس کنید، هزینه‌ی آفیش (کرایه‌ی) استودیو برای هر ساعت در کم‌ترین حالت از ۴۰ هزار تومان شروع می‌شود.

 

پس چاره چیست؟

خواستم بگویم تصور خود در مورد استودیوی دویست-سیصد میلیون تومانی را دور بریزید. نظرتان در مورد یک استودیوی نُقلی پنج تا ده ‌میلیونی چیست؟! بله. شما می‌توانید با صرف هزینه‌ی ۵ میلیون تومان یک استودیوی کوچک یک‌نفره باکیفیت ضبط بالا و کاملاً تجاری داشته باشید. شاید به نظرتان رؤیایی برسد اما واقعیت است!

ما در یک مجموعه‌ی آموزشی تمام اطلاعاتی که برای یک استودیوی خانگی نیاز دارید را در اختیار شما قرار داده‌ایم. برای اطلاعات بیش تر روی نوشته‌ی زیر کلیک کنید:

آموزش ساخت استودیوی خانگی

 

این مطالب را هم حتما بخوانید

چطور در شرایط بحرانی از گویندگی کسب درآمد کنیم؟

اتفاقات چند سال اخیر در جهان و کشور ما باعث شده که اوضاع کسب و [...]

6 دیدگاه

پادکست گوینده شو – قسمت اول

به گوینده شو خوش اومدید. گوینده شو پادکستی از آکادمی گویندگانه که به شما کمک [...]

6 دیدگاه

سن مناسب برای گوینده شدن

یکی از سوالات پرتکراری که از ما می‌پرسند، نقش سن در گویندگی و موفقیت در [...]

4 دیدگاه

قسمت چهارم آموزش زمینه‌های کاری گویندگی – دوبله

در ویدئوی قبلی به مبحث نریشن پرداختیم. در این ویدئو به زمینه‌ی کاری فوق‌العاده جذاب [...]

چرا گویندگی شغل مناسبی است

شغل گویندگی مزایای خاصی نسبت به سایر شغل‌ها دارد. در این مقاله به این مساله [...]

اهمیت مدرک گویندگی

یکی از اولین سؤالاتی که علاقه‌مندان به گویندگی قبل از شروع دوره‌ها از من می‌پرسند [...]

2 دیدگاه

قسمت سوم آموزش زمینه‌های کاری گویندگی – نریشن

در ویدئوی قبلی به مبحث کارهای تجاری گویندگی پرداختیم. در این ویدئو می‌خواهیم به زمینه‌ی [...]

یک روز از زندگی گوینده امریکایی

شاید برای شما جالب باشد بدانید یک روز یک گوینده در خارج از کشور چگونه [...]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *